-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12162 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا مثقال ذرة در سوره زلزال مستحبات و مكروهات را نيز، شامل ميشود؟ يا اگر كسي از گناهي توبه كرد آن گناه را نخواهد ديد؟

فَمَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ خَيرًا يَرَه # ومَن يَعمَل مِثقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَه. همان طور كه ملاحظه ميفرماييد در اين آيهها، روي واژه خير و شر تاكيد شده است. بنابراين اموري كه خير يا شر مانند مباحها نيستند از عموميت آيه خارجند. مستحبات نيز از آنجا كه خير هستند و پاداش به آنها تعلق ميگيرد به حتم مشاهده خواهند شد. اَمّا مكروهات چون عقابي بر آنها مترتب نيست يا رؤيت نخواهند شد و بر فرض مشاهده عقابي بر آنها مترتب نخواهد شد.

در مورد توبه از گناهان، اگر چه اين دو آيه عموميت دارد و هر نوع گناه و كردار خوبي را شامل است. اَمّا ميدانيم كه هر قانون كلي، ممكن است استثناهايي داشته باشد. يكي از اين استثناها در اين آيات، توبه است. انسان، با توبة كامل، گناه را در دنيا پاك ميكند; بنابراين گناهي باقي نميماند تا در آخرت آن را مشاهده كند. از استثناهاي ديگر، عفو، احباط و تكفير است.( ر.ك: تفسير الميزان، علامه طباطباي;، ترجمة سيدمحمدباقر موسوي همداني، ج 20، ص 790، بنياد فكري و علمي علامه طباطبايي / مجمع البيان، علامه طبرسي، ج 6، جزء 30، ص 208، منشورات دارمكتبة الحياة. )

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.